Irok
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Irok, oruk adı ile de bilinen Mardin usulü içli köftedir. Kızarmış dış bulgur katmanı içerisinde lezzetli harç ile yedikçe yediren ırok köftesi, yenibahar kişniş gibi baharatlarla zenginleştirilir. Oldukça lezzetli ırok tarifi için siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Kızartılmış içli köfte tarifine de göz atın.

Irok Tarifi İçin

Malzemeler

Irok

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sıvıyağ tavaya alınır ve soğanlar yemeklik ince ince doğranarak kavrulur. 
  2. Soğanlar renk alınca kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir. Pişen kıymalı harca maydanoz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
  3. Bir yandan bulgur yoğurmak için bir tepsiye alınır. İyice yoğurulur arada bir kaç kaşık su eklenebilir. İçine et, yumurta ve baharatlar eklenir. 
  4. Mandalina büyüklüğünde parçalardan bezeler yapılır.
  5. Elinizi ıslatarak içerisi oyulur ve harç koyulur. 
  6. Kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Güneydoğu Anadolu Yemekleri Bakliyat Tarifleri Kızartma Tarifleri Köfte Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet