Bakla Tavası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bakla Tavası Tarifi İçin

Malzemeler

Bakla Tavası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklaları ayıklayarak iri parçalar şeklinde doğrayın. Haşlayıp suyunu süzün. Soğanları yemeklik sarımsakları ise 2 cm boyunda doğrayın.
  2. Eti tencerede sadeyağla birlikte 10 dakika kavurun. Suyunu çekince soğanları ilave edip 3-5 dakika daha soteleyin.
  3. Et piştikten sonra üzerine haşlanmış bakla ve salçayı ilave edip karıştırın. Üzerine sarımsak, 2 bardak sıcak su ve tuzu ekleyip 30 dakika hafif ateşte pişirin.
  4. Ocağı kapatıp yemeğin üzerine karabiber serpin. Yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak kalp sağlığını korumasıyla bilinen pratik zeytinyağlı taze bakla tarifini deneyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet