Yörük Kebabı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Antalya'ya özgü yörük kebabı, erişte, sebze ve etin birleşimi ile hazırlanan oldukça lezzetli ve biraz sulu bir yemektir. Yapımı oldukça kolay olan bu tarifin malzemeleri aşağıda. Malzemeleriniz hazırsa yörük kebabının yapım detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için basma Adana kebapbrüksel lahanalı köfte kebap ve vejeteryan pide kebap tariflerine göz atabilirsiniz. 

Yörük Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Yörük Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alın. Tencere kızınca içerisine soğan ve etleri atarak soteleyin.
  2. Kavrulan arpacık soğanları başka bir kaba alarak etlerin üzerine 1 çay bardağı su ekleyin, kısık ateşte pişmeye bırakın.
  3. Eşit boyutlarda kabak, patates ve taze fasulyeleri doğrayın. 
  4. Et pişmeye yakın sebzeleri içerisine ekleyin ve bir miktar daha su koyarak pişmeye bırakın. 
  5. Piştiğinde içerisine önceden haşlanmış erişteleri ekleyerek karıştırın. Sıcakken servis edin. 
  6. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Kebap Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Akşam Yemeği Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Şeyh Mualla
Sarımsaklı Köfte