Gül Reçeli
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Aksu Çuğ'un eşsiz yorumuyla hafif ve tam kıvamında gül reçeli tarifi için detaylara geçebilirsiniz.

Daha fazlası için değişik reçel tariflerine göz atın.

Gül Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Gül Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün.
  2. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin.
  3. Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın.
  4. Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın. Afiyet olsun.
  5. Kadifemsi ve güzel kokulu güller, reçel yapımı için idealdir.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Reçel Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla