Muhallebili Ekmek Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Muhallebili Ekmek Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Muhallebisi için

Üzeri için

Muhallebili Ekmek Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Süt, un ve şeker birleşiminin en güzel lezzeti muhallebi ile yapacağınız tatlılarla sofralarınıza tat katın. Şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Soğuk suyu ekleyin. Tahta bir kaşıkla katılaşan şekeri eritip ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın.

Peksimetleri yüksek kenarlı kare bir servis tabağına dizin. Üzerine hazırladığınız şerbeti döküp, birer kat daha ekmek yerleştirin. Tekrar şerbeti döküp soğumaya bırakın.

Muhallebi için, süte un, pudra şeker ve nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocağın altını kapatıp, 15 dakika mikserle çırpın. Ilınan muhallebiyi şerbetli ekmeklerin üzerine yayıp buzdolabına kaldırın. İyice donması için en az 2 saat buzdolabında bekletin.

Krem şanti paketlerini bir bardak soğuk süt ile çırpın. Spatula yardımı ile donan tatlının üzerine yayıp üzerini düzeltin. En üste bol miktarda hindistan cevizi serpin. Böğürtlen ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Kek Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi
Diyabetik Muhallebi