ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR MUHALLEBİLİ EKMEK TATLISI

Muhallebili Ekmek Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muhallebili Ekmek Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz peksimet

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker

Üzeri için

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi

Muhallebili Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Süt, un ve şeker birleşiminin en güzel lezzeti muhallebi ile yapacağınız tatlılarla sofralarınıza tat katın. Şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Soğuk suyu ekleyin. Tahta bir kaşıkla katılaşan şekeri eritip ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın.

Peksimetleri yüksek kenarlı kare bir servis tabağına dizin. Üzerine hazırladığınız şerbeti döküp, birer kat daha ekmek yerleştirin. Tekrar şerbeti döküp soğumaya bırakın.

Muhallebi için, süte un, pudra şeker ve nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocağın altını kapatıp, 15 dakika mikserle çırpın. Ilınan muhallebiyi şerbetli ekmeklerin üzerine yayıp buzdolabına kaldırın. İyice donması için en az 2 saat buzdolabında bekletin.

Krem şanti paketlerini bir bardak soğuk süt ile çırpın. Spatula yardımı ile donan tatlının üzerine yayıp üzerini düzeltin. En üste bol miktarda hindistan cevizi serpin. Böğürtlen ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!