İrmik Tatlılı Bohçalar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ramazanın en beğenilen tatlısı olmaya aday, kuru üzüm ve kayısı ile hazırlanan İrmik Tatlılı Bohçalar tarifini Dr. Oetker sizin için hazırladı. 😊

İrmik Tatlılı Bohçalar Tarifi İçin

Malzemeler

Dolgu için:

Kaplamak için:

Şurup: 

Süslemek için: 

Kalıp:

İrmik Tatlılı Bohçalar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Dolgunun hazırlanışı:

  1. Kuru üzüm, kuru kayısı ve portakal suyunu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta suyunu çekip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dk. pişirin. Ocaktan alın ve soğutun. 4 adet krem karamel kasesinin iç kısımlarını su ile ıslatın. İrmik tatlısını süt ile tarifine göre pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, kuru üzümlü karışımı ekleyin ve 5 dk. daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelinde buzdolabına alın ve 15-20 dk. soğutun. 

Yufkaların hazırlanışı ve pişirme:

  1. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın. 

Turbo pişirme: 180°C

  1. Muffin kalıbının 4 bölmesini tereyağı ile yağlayın. Bir adet baklavalık yufkayı dörde keserek 4 adet kare yufka elde edin. Her birini tereyağı ile yağlayın. 3 adet baklavalık yufkayı üst üste muffin kalıbına yerleştirin. Soğuyan irmik tatlılarından birini kasesinden çıkarın ve kalıptaki yufkaların orta kısmına yerleştirin. Kalan 1 adet kesilmiş yufkayı eliniz ile büyük parçalara bölüp üzerine koyun. Kalan 3 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve 180°C’ye ısıtılmış fırında 10-15 dk. pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Şurubun hazırlanışı: 

  1. Su ve toz şekeri tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ekleyin ve 5-6 dk. kaynatın. Ocaktan alın ve 5 dakika bekletin. 

ADVERTORIAL

  Servis Önerisi

Soğuyan tatlıları kalıptan çıkarın ve servis tabağına sıralayın. Üzerlerine şurubu paylaştırın. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Üzerlerine Antep fıstığı serpin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Video Tarifler Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi
Diyabetik Muhallebi