Fincan tatlısı tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı alternatifi sunar. Fincan tatlısı tarifi ile hazırlanan bu hafif ve kremamsı tatlı, süt ve tereyağının zengin aromasıyla muhallebinin yoğun dokusunu bir araya getirir. Üzerine serpiştirilen Hindistan cevizi veya tercih ettiğiniz fındık, ceviz gibi malzemelerle sunum hem şık hem de lezzetli olur. Bu tarif, özel günlerde veya akşam yemeklerinin sonunda tek başına veya küçük porsiyonlarla servis edilebilecek ideal bir tatlı seçeneğidir. Peki; fincan tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Fincanda Kek tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon fincan tatlısı 250 kaloridir.
Süt:
Un:
Toz Şeker:
Tereyağı:
Vanilin:
Üzeri için Hindistan Cevizi: