Coconut Flan
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağının popüler lezzetleri arasında yer alan flan, dünyaca rağbet gören bir tariftir. İsteğe göre tatlı veya tuzlu çeşitleriyle sunulabilir. Fransız tartı olarak da bilinen flan; elma, portakal gibi meyvelerle de hazırlanabilir. Tabanı yumuşacık olan flanın üstü karamel, çikolata veya limon sosu ile tatlandırılır. Nurlu ile coconut flan yapmak için tarif detaylarını ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Listedeki malzemeler hazırsa, Nurlu ile nefis mi nefis coconut flan nasıl yapılır birlikte görelim. 

Hafifliği ile çok beğenilen sütlü tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı saray sarması tarifine mutlaka göz atın.

Coconut Flan Tarifi İçin

Malzemeler

Karamel İçin

Consende Süt İçin

Coconut Flan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle



Consende süt yapımı: Bir tencere içerisine 500 ml süt ekleyin ve üzerine 150 gram şeker ilave edin. Şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırın. Şeker erimeye başladığında 40-45 dakika pişirin.
  1. İlk olarak coconut flanın üzerine eklenen karameli hazırlıyoruz. Bir çay bardağı şekeri tavaya aldıktan sonra üzerine bir tatlı kaşığı limon ekleyin ve karamelize edin.
  2. Ardından taban için, yumurtaları bir kap içerisine alın ve üzerine vanilya ekleyip mikser yardımıyla çırpın.
  3. Bir tencere içerisine önceden hazırlanmış consende sütü ve soğuk sütü ekleyin. Süt kaynayıncaya kadar pişirin ve ardından soğuması için bir kenarda bekletin.
  4. Sütlü karışım soğuduğunda yumurtaların içerisine yavaş yavaş ilave edin ve çırpma işlemine devam edin.
  5. Karışım kıvam almaya başladığında bir su bardağı hindistan cevizini de ilave edin ve tekrar çırpın.
  6. Pişirme kalıbının içerisine ilk olarak karameli dökün ve eşit miktarda yayın. Üzerine hazırladığınız coconut karışımını ekleyin ve 170 dereceli fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız yumurtaların boyutu küçükse 5, büyükse 4 adet kullanmanız gerekir.
  • Consende süt yerine kremalı şeker karışımı da kullanabilirsiniz.
  • Consende sütü kendiniz hazırlamak istemiyorsanız, hazır paketlerde satılanlardan kullanabilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak tatlının eşit miktarda pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Pişirme esnasında fırın tepsisinin içerisine bir kap su koyarak, tatlının benmari usulü pişmesini sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Video Tarifler Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi
Diyabetik Muhallebi