Bisküvili Muhallebi Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde hem pratik hem de lezzetli bir tatlı hazırlamak isteyenler için harika bir seçenek sunan bu katmanlı bisküvili muhallebi tarifi, bisküvilerin çıtırlığı ile muhallebinin yumuşaklığını buluşturarak eşsiz bir tat deneyimi yaratıyor. Dövülmüş bisküvilerle hazırlanan katmanlar sayesinde, her lokmada farklı dokuların keyfini çıkarabileceğiniz bu tatlı, aynı zamanda göz dolduran şık sunumuyla da misafirlerinizi etkileyecek. Hem günlük tatlı ihtiyacınızı karşılayabilir hem de özel günlerde sofralarınıza zarif bir dokunuş katabilirsiniz. Bu enfes ve kolay hazırlanabilen bisküvili muhallebi tarifi, hafif yapısı ve dengeli tatlarıyla tatlı severlerin favorisi olmaya aday. Peki; bisküvili muhallebi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Çikolatalı Muhallebi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon bisküvili muhallebi kaç kaloridir?

Bir porsiyon bisküvili muhallebi 250 kaloridir.

Bisküvili Muhallebi Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

 Bisküvili muhallebi tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Süt Alternatifleri:

Toz Şeker Alternatifleri:

Un ve Nişasta Alternatifleri:

Bisküvi Alternatifleri:

Tereyağı Alternatifleri:

Vanilin Alternatifleri:

Ekstra Alternatifler:

Bisküvili Muhallebi Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle dövülmüş bisküvileri servis kaplarının altına eşit şekilde yayın.
  2. Orta boy bir tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı topak kalmayacak şekilde iyice çırpın.
  3. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin.
  4. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyerek iyice karıştırın.
  5. Hazırladığınız muhallebiyi dövülmüş bisküvilerin üzerine eşit şekilde paylaştırın.
  6. Muhallebinin üzerine tekrar bir kat dövülmüş bisküvi serpin.
  7. Üzerine tekrar muhallebi koyun ve en üst kat olarak yine dövülmüş bisküvi ile kaplayın.
  8. Hazırladığınız katmanlı tatlıları oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından streç filmle üzerini kapatıp buzdolabında en az 3-4 saat veya tercihen bir gece dinlendirin.
  9. Soğuk servis yapın. İsterseniz üzerini toz kakao, hindistancevizi veya ince çekilmiş fındık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Katmanların güzel görünmesi için porsiyonluk şeffaf cam kaseler veya bardaklar tercih edin. Böylece katmanların görseli misafirlerinizi cezbedecektir.
  • Üzerine taze çilek dilimleri, yaban mersini veya nar taneleri ekleyerek renk ve lezzet katabilirsiniz.
  • Toz kakao, hindistancevizi rendesi, ince kıyılmış fındık veya badem serpiştirerek sunumu zenginleştirin.
  • Özellikle hafif tatlı sevenler için ideal bir ikramdır.
  • Eğer toplu servis yapacaksanız büyük bir borcamda da hazırlayıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Çok ufalanmış bisküvi tatlıya hamurumsu bir doku verebilir. Hafif kırık ve iri parçalar halinde kullanmak katmanlar arası denge sağlar.
  • Muhallebi kaynarken mutlaka sürekli karıştırın, topaklanma olmaması ve dibi tutmaması için.
  • Bisküviler ve muhallebi katmanlarını eşit kalınlıkta yapmaya özen gösterin, böylece tatlı hem dengeli hem de şık görünür.
  • En az 3-4 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin. Bu, tatların birbirine geçmesini ve bisküvilerin yumuşamasını sağlar.
  • Tatlıyı çok soğuk servis etmek isteyenler için kısa bir ara verip biraz yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Fırında Süt Helvası Tarifi
Malva Puding Tarifi
Fincan Tatlısı Tarifi
Kestaneli Fırın Sütlaç Tarifi
Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi
Balkabaklı Creme Brulee Tarifi