Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Badem sütü ve çiğ badem ile hazırlanan bu muhallebi, hafifliği ile yemekten sonra tüketilebilecek tatlıların başında gelir.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla pratik muhallebi tatlısını da deneyebilirsiniz.

Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Krokan için

Muhallebi için

Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Krokan için; toz şekeri bir sos tenceresine alın. Ara ara karıştırarak eritin. Şeker erimeye başladığında bademleri ilave edin. 
  2. Karıştırıp ocaktan alın. Krokanı yağlı kağıt üzerine yayıp donmaya bırakın.
  3. Muhallebi için gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  4. Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine donan krokanlardan ilave edin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Sütlü Tatlılar Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi
Diyabetik Muhallebi