ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR BADEM SÜTLÜ KROKANLI MUHALLEBİ

Badem sütlü krokanlı muhallebi

Badem sütlü krokanlı muhallebi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Badem sütlü krokanlı muhallebi tarifi için malzemeler

Krokan için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çiğ badem

Muhallebi için

  • 2.5 su bardağı badem sütü
  • 1 yumurta sarısı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu

Badem sütlü krokanlı muhallebi Nasıl Yapılır

  • Krokan için; toz şekeri bir sos tenceresine alın. Ara ara karıştırarak eritin. Şeker erimeye başladığında bademleri ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Krokanı yağlı kağıt üzerine yayıp donmaya bırakın.
  • Muhallebi için gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  • Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine donan krokanlardan ilave edin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.