ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR BADEM SÜTLÜ KROKANLI MUHALLEBİ

Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi

Badem sütlü krokanlı muhallebi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Krokan için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çiğ badem

Muhallebi için

  • 2.5 su bardağı badem sütü
  • 1 yumurta sarısı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu

Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Krokan için; toz şekeri bir sos tenceresine alın. Ara ara karıştırarak eritin. Şeker erimeye başladığında bademleri ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Krokanı yağlı kağıt üzerine yayıp donmaya bırakın.
  • Muhallebi için gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  • Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine donan krokanlardan ilave edin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!