Havuç Dilimi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuç Dilimi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Havuç Dilimi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yufkaları, pişireceğiniz yuvarlak fırın tepsisinin ebadında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine 20 yufkayı, aralarına birer yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek ve kesilen küçük yufka parçalarını serpiştirerek yerleştirin. 20 yufka sonrası Antep fıstığı ve toz şeker serpin. Üzerine kalan 20 yufkayı aralarına birer yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek yerleştirin. Üçgen şeklinde kesin ve üzerine kalan eritilmiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Ilık şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare