Haşhaşlı Rulo Pasta Tarifi
Selin Hıdır
1156 Tarif       0 Takipçi
Haşhaşlı Rulo Pasta Tarifi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerinize hem şık bir sunum hem de çıtır dokulu yumuşak bir lezzet arıyorsanız, haşhaşın karakteristik tadıyla fark yaratan bu haşhaşlı rulo pasta tarifi tam size göre. Yumuşacık keki, limonla uyumlu hafif kreması ve göz alıcı görüntüsüyle özel günlerinizde de ikram edebileceğiniz haşhaşlı rulo pasta tarifi, mutfağınızın vazgeçilmez tariflerinden biri olmaya aday! Peki; haşhaşlı rulo pasta nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Tuzlu Rulo Pasta tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon haşhaşlı rulo pasta kaç kaloridir?

Bir porsiyon haşhaşlı rulo pasta 350 kaloridir.

Haşhaşlı Rulo Pasta Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Kek İçin:

Kreması İçin:

Üzeri İçin:

Haşhaşlı rulo pasta tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Un yerine:

Sıvı yağ yerine:

Haşhaş tohumu yerine:

Süt yerine:

Un ve nişasta yerine:

Vanilin yerine:

Toz şeker yerine:

Haşhaşlı Rulo Pasta Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın. Ardından süt, yağ, vanilin ve haşhaş tohumunu ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Homojen kıvam alana kadar karıştırın.
  2. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün, 170 derece önceden ısıtılmış fırında 12–15 dakika pişirin. Kürdan testinde kuru çıkmalı ama kek yumuşak kalmalı.
  3. Fırından çıkar çıkmaz sıcak haldeyken yağlı kağıtla birlikte rulo şeklinde sarın ve nemli bir bezle üzerini örtüp soğumaya bırakın.
  4. Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Göz göz kaynayınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyin. Ilıyınca dilerseniz krem şanti ya da labneyle çırpabilirsiniz.
  5. Soğuyan keki dikkatlice açın. Üzerine kremayı yayın. Tekrar rulo şeklinde sarın. Streç filme sararak buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
  6. Üzerine haşhaş tohumları serpin. Arzuya göre çikolata sosu veya meyve dilimleriyle süsleyerek dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Pasta, dolapta dinlendikçe hem kıvamı oturur hem de lezzeti artar. En az 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyin ve soğuk servis yapın.
  • Üzerine pudra şekeri eleyin ya da hindistan cevizi serpin.
  • Alternatif olarak beyaz veya bitter çikolata sosu gezdirerek servis tabağını zenginleştirin.
  • Taze meyvelerle (çilek, frambuaz, böğürtlen) veya nane yapraklarıyla süsleme yapabilirsiniz.
  • Limonlu buzlu çay, sade Türk kahvesi ya da hafif demli çay ile çok uyumludur.
  • Hafif tatlı olduğu için kahvaltı sonrasında ya da beş çayına özel sunulabilir.
  • Pastayı minik rulolar halinde keserek her dilimi cupcake kâğıdına koyabilir, porsiyonluk olarak sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kek fırından çıkar çıkmaz yağlı kağıtla birlikte rulo yapılarak soğumaya bırakılmalı. Böylece çatlamaz ve sarma işlemi kolay olur.
  • Çok fazla haşhaş kullanılırsa kekin dokusu sertleşebilir. 2 yemek kaşığı idealdir.
  • Sıcakken sürmeyin, ılıdıktan sonra kekin üzerine yayın ki taşma ve dağılma olmasın.
  • Aksi takdirde kırılgan olur ve sararken çatlar. 12–15 dakika fırında tutmak yeterlidir, kürdan testini kontrollü yapın.
  • Ilıyan kremaya labne veya toz krem şantiyle çırpılmış süt ekleyerek daha hacimli ve pastane usulü bir krema elde edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Pratik Pasta Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Adım Adım Büyürken: 1. Yaş Pastası Tarifi
Karaorman Pastası Tarifi
Sacher Pasta (Sachertorte) Tarifi
Tatlı Düşlerin Rengi: Frambuazlı Pasta Tarifi
Matchalı Krep Pasta
Anneler Gününe Özel: Kedi Dili Pastası Tarifi