Yaban Mersinli Revani
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaban mersini, zencefil, nar ve muskat ile hazırlanan revani, bol malzemesiyle mutlaka denenmesi gereken tariflerden biridir.

Dilerseniz, orijinal revani tarifine de göz atabilirsiniz.

Yaban Mersinli Revani Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için:

Yaban Mersinli Revani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti hazırlamak için su ile şekeri bir tencereye alıp ocağa koyarak kaynatın. Ardından limon suyu ilave edin ve soğumaya bırakın. 
  2. Yumurta ve toz şekeri mikser kabına alın ve orta hızda iyice çırpın. Kabı bir kenara alın. Tüm kuru malzemeleri kabın içerisine ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.
  3. 35 cm eninde bir fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. 
  4. Önceden hazırladığınız şerbeti dökün. Revani şerbeti çektiğinde kare dilimlere bölün. 
  5. Servis yapacağınız tabaklara 1 dilim revani koyun ve  üzerini krem şanti ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti