Vişneli Limonata
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Serinlemek isteyenleri böyle alalım. Türk mutfağının en geleneksel içeceklerinden biri olan limonata, bu kez vişne ile zenginleştirdik. Yaz aylarında afiyetle içebileceğiniz vişneli limonata, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Yemeklerin yanına çok yakışan bu içeceği, farklı çeşitleriyle de deneyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, vişneli limonata yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak çilekli limonata ve karpuzlu limonata tarifine de göz atın.

Vişneli Limonata Tarifi İçin

Malzemeler

Vişneli Limonata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle 3 adet limonun kabuklarını rendeleyin. Kabuksuz olarak doğrayın.
  2. Doğradığınız limonları 1 bardak su ve 1/2 bardak şeker ile birlikte kaynayana kadar pişirin.
  3. Kaynadıktan sonra tel süzgece alın ve posalarını süzün.
  4. Vişnelerin çekirdeklerini çıkartın. 1 bardak su ve 1/2 bardak şeker ile birlikte kaynatın.
  5. Piştikten sonra vişne sosunu blenderdan çektirin ve püre kıvamına getirin.
  6. Püre kıvamındaki vişneleri, önceden kaynattığınız limonlarla bir araya getirin.
  7. Üzerine 1 adet limonun suyunu, lime parçalarını, ve vişneleri ekleyerek buzla birlikte karıştırın.
  8. Soğuk bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Vişneli Limonata Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Limonu rendelerken beyaz kısımlarını kullanmayın. Beyaz kısımlar limona acımsı bir tat verir.
  2. Dilerseniz, vişne püresini buz kalıplarında dondurarak da kullanabilirsiniz.
  3. Limonatanın şekerini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Soğuk Alkolsüz Kokteyl İçecek Tarifleri Soğuk İçecekler Alkolsüz İçecekler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti