Şeftalili Parfe
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftalili Parfe Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Şeftalili Parfe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeftalileri küp doğrayıp bir kaseye alın. İki su bardağı kadarını ayırın. Yumurta sarılarını bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şeftalileri orta boy bir tencereye alın. Toz şeker ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Kısık ateşte şerbet kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kaynatın. Şerbeti azar azar yumurta sarılarına ekleyin ve 4-5 dakika çırpın.
  2. Şeftali püresini ekleyip karıştırın.Bisküvileri rondodan geçirin ve yumurtalı karışıma ekleyin. Kremayı bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla çırpın. Kremayı yavaş yavaş ekleyerek karışıma yedirin. Doğrayıp ayırdığınız şeftalileri ekleyin ve karışımı bir servis kabına aktarın. Üzerini streç film ile sarıp bir gece boyunca dondurucuda bekletin. Ertesi gün servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Üzerine akçaağaç şurubu gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti