Şeftalili Crumble Kek Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz meyvelerinin en lezzetlilerinden şeftaliyle hazırlanan şeftalili crumble kek tarifi, hem kek hamurunun yumuşak dokusu hem de üzerindeki çıtır crumble ile sofralara görsel ve lezzet açısından zenginlik katıyor. Şeftalili crumble kek tarifi, pratik hazırlanışı ve meyvenin taze aroması sayesinde çay saatlerinden kahvaltılara kadar her öğünde kolayca sunulabilecek, hafif ve ferah bir tatlı alternatifi sunuyor. Peki; şeftalili crumble kek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Şeftalili Kek Sosu tarifine göz atabilirsiniz.

Bir poriyon şeftalili crumble kek kaç kaloridir?

Bir poriyon şeftalili crumble kek 270 kaloridir.

Şeftalili Crumble Kek Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Kek Hamuru:

Crumble Üstü:

Şeftalili crumble kek tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Kek Hamuru Alternatifleri

Şeftali Alternatifleri

Crumble Üstü Alternatifleri

Şeftalili Crumble Kek Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 175 derece’ye ısıtın ve 20x20 cm boyutunda bir fırın kabını yağlayın.
  2. Küçük bir kapta tereyağı, un, şeker ve tarçını parmak uçlarınızla karıştırarak ufak parçacıklar haline getirin; bir kenarda bekletin.
  3. Yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip spatula ile homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Hamuru fırın kabına dökün ve üzerine dilimlenmiş şeftalileri yerleştirin.
  6. Hazırladığınız crumble karışımını şeftalilerin üzerine eşit şekilde yayın.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 30–35 dakika, üstü altın rengini alana kadar pişirin.
  8. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis edin; isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilir veya vanilyalı dondurma ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kek ılık olarak servis edildiğinde crumble üstü çıtır dokusunu korur ve şeftalinin aroması daha belirgin olur.
  • Üzerine bir top vanilyalı dondurma ekleyerek tatlıyı daha zengin ve şık bir sunumla servis edebilirsiniz.
  • Hafif ve meyveli yapısıyla çay saatleri ve kahvaltılara çok yakışır.
  • İsteğe bağlı olarak yanına hafif bir şeftalili sos veya karamel sos ekleyerek sunumu çeşitlendirebilirsiniz.
  • Servis ederken kek dilimlerini küçük kareler halinde kesip pudra şekeri serpiştirebilirsiniz; görsellik açısından etkili olur.
  Püf Noktası
  • Tereyağını soğuk kullanmak, karışıma parmak uçlarınızla bastırarak ufak parçacıklar oluşturmak crumble’ın çıtır kalmasını sağlar.
  • Orta sertlikte ve olgun şeftaliler, pişerken dağılmadan aromalarını verir.
  • Hamuru fazla çırpmamak, kekin yumuşak ve nemli kalmasını sağlar.
  • Fırının ortasında pişirmek ve fırın kapağını ilk 20 dakika açmamak, kekin düzgün kabarmasını sağlar.
  • Eğer crumble çok çabuk kızarıyorsa, alüminyum folyo ile üstünü kapatabilirsiniz; böylece içi de tam pişer, üstü yanmaz.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Elma Reçeli Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Mandalinalı Puding Tarifi
Elmalı Şarlot Tarifi
Apple Strudel Tarifi
Tam Ölçülü Elmalı Turta Tarifi