Pay De Pera
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Güvecin içerisinde pişirilen pay de pera tatlısı, Meksika mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Armutlu pay üzerine vanilyalı dondurma eklenerek servis edilen pay de pera, kolayca hazırlanır ve küçük porsiyonlar halinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, Meksika mutfağı lezzetlerinden biri olan ve armut ile hazırlanan pay de pera tatlısının keyfini çıkarın.

Pay De Pera Tarifi İçin

Malzemeler

Pay De Pera

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un  ile pudra şekerini geniş bir kabın içerisine alarak karıştırın. Yumurta beyazını çırptıktan sonra yavaş yavaş una ilave edin. 
  2. Sonrasında tuzsuz tereyağını  ekleyin ve 5 dakika süreyle karıştırarak hamuru hazırlayın.
  3. Ayrı bir tencerenin içerisine su,  şeker, armut, çubuk tarçın, limon suyu ile vanilyayı koyarak kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra altını kısarak  4 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
  4. Güveç tabak içine hazırladığınız hamuru koyun, üzerine 5-6 adet pişirdiğiniz armut diliminden yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
  5. Servisten hemen önce ortasına bir top vanilyalı dondurma koyun ve  sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Dondurmalı Tatlılar Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti