Orman Meyveli Strudel
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Orman Meyveli Strudel Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Meyveli karışım için:

Servis için:

Orman Meyveli Strudel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için unu yoğurma kabına eleyin. Yumurtayı, şekeri ve sıvı yağı ekleyin. Azar azar suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerini bir bezle örtün. Oda ısısında bu şekilde yarım saat dinlendirin.
  2. İç malzemesi için elmaları yıkayıp süzün. Kabuğunu soymadan küp şeklinde doğrayın. Galeta ununa bulayın. Şeker ile tereyağını tavada eritin. Elmaları, ceviz içini ve kuş üzümlerini ekleyin. 10 dakika kavurun. Ocaktan alın, tarçını ve orman meyvelerini ekleyip tatlandırdıktan sonra ılınmaya bırakın.
  3. Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Oklava yardımı ile yuvarlak ve ince bir hamur açın. Meyveli karışımı kaşık yardımı ile hamurun üzerine eşit dağılacak şekilde serpin. Hamurun iki ucundan tutup rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp sıcakken üzerine pudra şekeri serpin. İsteğe göre yanında iyice çırpılmış krema ve vanilyalı dondurma ile birlikte ılık olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti