Meyveli Profiterol
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis profiterol tarifine göz atmayı unutmayın.

Meyveli Profiterol Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kreması için

Süslemek için

Meyveli Profiterol

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ve suyu tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra tencereyi kenara alıp üzerine 1 su bardağı un döküp hızlıca karıştırın.
  2. Tekrar ocağa alıp kısık ateşte 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ilınmaya bırakın. Mikser yardımıyla yumurtaları teker teker hamura ilave edip karıştırın.
  3. Hamuru krema sıkma aparatına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  4. Süt, un, nişasta, toz şeker ve 2 yumurtayı tencereye alıp topak kalmayacak şekilde karıştırın. Tencereyi ocağa alıp koyulaşıncaya kadar karıştırın.
  5. Koyulaştıktan sonra 3-4 dakika pişirip soğumaya bırakın. Profiterolün üzerini kesip içine krema doldurun. Meyvelerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti