Mangolu Ve Sütlü Tatlı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mangolu Ve Sütlü Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Muhallebi için

Mangolu tatlı için

Süslemek için

Mangolu Ve Sütlü Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz
Mangolu ve sütlü tatlıda.

Muhallebi için geniş bir tencerede süt, un ve şekeri çırpın. Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım
kaynatın. Margarin ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp servis kasesine dökün ve
ılınmaya bırakın.

Mangolu tatlı için mangoları soyup mikserle püre haline getirin. Tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı su ile
sulandırılmış mısır nişastası, su ve tozşekeri ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Muhallebinin üzerine ekleyin.
Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini mısır gevreği ile süsleyin. Acıbadem kurabiyesi ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti