Kivili Pavlova
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yeni Zelanda ve Avustralya tatlısı olarak bilinen pavlova, Masterchef yarışmasında çeşitli şekillerde sunulunca tekrar gündeme geldi. Yarışmacılar hafif ve lezzetli bir tatlı olan pavlovayı farklı tekniklerle hazırladı. Dünyaca ünlü kivili pavlova tarifini, püf noktaları ve servis önerileriyle birlikte sizlere sunuyoruz. Malzemeleriniz hazırsa, kivili pavlova nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Kivili Pavlova Kaç Kaloridir?

Kivili Pavlova Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için

Kivili Pavlova

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak fırını 140 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Yumurtaları kırarak aklarını ve sarılarını ayrı kaplara koyun.
  2. Elektrikli çırpıcıyı düşük hızda çalıştırarak yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpmaya başlayın. Aralıklı olarak çırpıcının hızını artırın.
  3. Yumurta akları katılaşmaya başlayınca 5 çorba kaşığı şeker ekleyin ve çırpmaya devam edin. Parlak bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Mısır nişastasını, kalan şekeri ve sirkeyi ekleyin. Malzemenin iyice karışmasını sağlayın.
  5. Hazırladığınız mereng karışımını yağlı kağıdın üzerine dikkatlice dökün ve spatula ile ortasını hafifçe çukurlaştırarak şekillendirin. 40-45 dakika kıtır olana kadar pişirin. Fırınınızın ısısını kapatın. Kapağını açmadan, iyice soğuyana kadar fırında tutun.
  6. Kremayı çırpıcıda iyice katılaşana kadar karıştırın. Fırının içinde soğuttuğunuz merengin ortasına yayın.
  7. Daha sonra ince dilimlenmiş kivi, greyfurt dilimleri ve frenk üzümleri ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Kullanacağınız yumurta aklarını oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin ve bu şekilde kullanın.
  • Çırpma işlemine kristal şekerler eriyinceye kadar devam edin. Kıvamını anlamak için iki parmağınızı karışıma batırın ve şeker kalmadığından emin olun.
  • Pişen pavlovaları fırının kapağı aralık bir şekilde bekletin, fırının içinden soğumadan çıkartmayın.
  • Kullanılan malzemeler nedeniyle kivili pavlovayı gün içerisinde tüketmeye çalışın.
  • Üzeri için frambuaz, karamel veya çilek sosu kullanabilir, renkli şekerlemeler ile süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri Çocuk Yemekleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti