Kırıntılı Dut Tatlısı
Kırıntılı dut tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırıntılı Dut Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Karadutlu harç için

Kırıntılı Dut Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karadutları sos tavasına koyun ve üzerine şekeri ilave edin. Yüksek ısılı ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın.
  2. Hamur için un, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kapta karıştırın. Tereyağı ve yumurtayı da ekleyip iki avucunuzun arasında kırıntı haline gelene kadar ufalayın. Elde ettiğiniz kırıntılı karışımı buzluğa koyarak 10-15 dakika dinlendirin.
  3. Diğer yandan 30x40 cm ebadında bir fırın kabının dibine pişirme kağıdı yayın. Buzluktan çıkardığınız kırıntılı karışımın 2/3’ünü fırın kabının dibine yayın ve hafifçe bastırarak düzleştirin. Kenarda soğuyan dutlu harcı üzerine dökün. Son olarak kalan kırıntıları dut harcının üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Vişne Hoşafı Tarifi
Çilekli Frozen Tarifi
Erimeyen Şeftali Reçeli Tarifi
Tam Ölçülü Ayva Reçeli Tarifi
Kuru İncir Reçeli Tarifi
Frambuazlı Cheesecake Tarifi