Kayısılı Şarlot
Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes’ten görüntüsü ve lezzeti harika bir tatlı tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Charlotte, Fransız mutfağından dünyaya yayılan bir pasta türüdür. Hem sıcak, hem de soğuk servis edilebilen bu tatlıda, mevsimin en taze meyveleri ve meyveli soslar kullanılır. Malzemeler hazırsa, kayısılı charlotte tarifi için detaylara geçebiliriz.

Çilekli charlotte versiyonuna da mutlaka göz atın.

Kayısılı Şarlot Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için

Kayısılı Şarlot

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kayısıların 3/4’ünü ikiye kesin. Çekirdeklerini kırın ve iç bademleri dekor için ayırın. Kalan kayısıları da şarlotun üzerinde kullanmak üzere bekletin.
  2. Kayısıların yarısını su ve şeker ile kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra kayısıları bir kaba alın ve şuruptan da 100 ml alın. Şurubun kalanını bisküvileri batırmak için ayırın.
  3. Şurubu hafif ısıtarak kenara alın.
  4. Jelatini soğuk suda yumuşattıktan sonra hafifçe sıkarak sıcak şuruba ilave edin.
  5. Bir kasede taze peynir ve pudra şekerini çırpın. Jelatinli şurubu ilave ederek tekrar çırpın. Son olarak çırpılmış taze krema ile nazikçe karıştırın ve ters çevrilecek bir kaseye alarak streç film ile kaplayın.
  6. Ayırdığınız şuruba savoyel bisküvileri batırarak kabın sadece etrafına yan yana dizin.
  7. Şarlot karışımından kasenin yarısını dolduracak kadar koyun ve ortaya şurupta pişirdiğiniz kayısıları küp küp keserek koyun. Üzerini sarlot karışımı ile doldurun ve kalan kayısıları karışımın içine bastırarak koyun. Şuruba batırılmış savoyel bisküviler ile etrafını kapladıktan sonra streç film ile kapatarak buzluğa koyun.
  8. Buzlukta 1-2 saatte sertleşen şarlotun üzerini taze kayısı, kayısı çekirdeği, beyaz çikolata ve nane ile süsledikten sonra kayısı sosu ile servis edin.
  9. Kayısı sos için az sulandırılmış ve ısıtılmış kayısı marmelatı kullanabileceğiniz gibi seker ile pişirilmiş kayısıları ezerek de kayısı sosunu hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti