ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ÇİLEKLİ CHARLOTTE

Çilekli Charlotte

Çilekli Charlotte

Fransız mutfağına özgü bir pasta olan charlotte, özel kedi dili bisküvileri ile yapılıyor. Avustralya ve Doğu Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen charlotte pasta, isteğe göre sıcak veya soğuk olarak servis edilir. Yapımında çilek, frambuaz, şeftali gibi meyveler kullanılır. Özel günlerde sunabileceğiniz charlotte pasta, ülkemizde 'şarlot' ismiyle de bilinir. Peki, evde nefis mi nefis çilekli charlotte nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, çilekli charlotte pasta yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı mutfakları sevenler için bienenstich ve meyveli soğuk pasta tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Charlotte Tarifi İçin malzemeler

Kedi dili bisküvi için:

  • 1 su bardağı un 
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 30 gram toz şeker (farklı yerde kullanılacak)
  • 2 çay bardağı pudra şekeri

Kreması için:

  • Yarım su bardağı un
  • 500 ml. süt
  • 40 gram tereyağı
  • 8 adet yumurta sarısı
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 30 gram mısır nişastası

Pandispanya için:

  • 200 gram toz fındık
  • 240 gram yumurta beyazı
  • 180 gram pudra şekeri
  • 100 gram toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 70 gram un

Üzeri için:

  • 500 gram çilek
  • 2-3 dal nane

Çilekli Charlotte Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya için; Un, toz fındık, pudra şekeri ve vanilyayı eleyerek kabın içerisine alın.
  • Yumurta beyazlarını ve toz şekeri farklı bir kapta karıştırarak mereng kıvamına getirin.
  • Unlu karışımı, kaşık kaşık alarak merengin içerisine ekleyin.
  • Pastacılık çemberinin kenarlarına yağlı kağıt serin ve hazırladığınız pandispanyayı kalıbın içerisine aktarın.
  • 4Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirin.
  • Pandispanya piştikten sonra oda sıcaklığında bekleyerek soğumaya bırakın.
  • Kreması için; Vanilya ve sütü küçük sos tenceresinde kaynatın.
  • Ayrı bir cam kabın içine toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın. 
  • Un ve nişasta ekleyerek karıştırın. Bir taşım kaynattığınız sütlü karışımı yumurtaların üzerine yavaşça ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın.
  • Kremayı benmari usulü pişirin ara sıra karıştırın.
  • Kedi dili bisküviler için; 30 gram toz şeker ve yumurta sarısını mikserle çırpın.
  • Başka bir kapta 70 gram toz şeker ve yumurta beyazını karıştırın.
  • İki karışımı da spatulayla birbirine yedirin. Ardından elenmiş unu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı sıkma torbasına alın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisini karışımı 10 cm kalınlıklar olacak şekilde sıkın.
  • Üzerine bolca pudra şekeri ekleyerek önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 10 dakika pişirin.
  • Soğuyan pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın ve üzerine krema dökün.
  • Üzerine doğranmış çilekleri yerleştirin. Üzerine tekrar krema ve pandispanya ekleyin. Pandispanyalar bitene kadar bu işleme devam edin.
  • Üç katlı pastanın kenarlarını da krema ile sıvayın. Pişen kedi dili bisküvileri pastanın kenarlarına dik olarak yerleştirin.
  • Üzerini tekrar çilek ve nane ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Çilekli Charlotte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kedi dilini hazır olarak da kullanabilirsiniz.
  • Pandispanyayı mutlaka soğutun. Aksi takdirde kremanın kıvamı bozulacaktır.
  • Kremayı hazırlarken yumurta sarılarını benmari usulü karıştırarak pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!