Fırında Vişneli Pankek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yedikten sonra asla pişman olmayacağınız harika bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Dünya çapında çok ilgi gören pankek tarifini, bu kez farklı bir versiyonuyla sizlere sunuyoruz. Vişne ile zenginleştirilen fırında vişneli pankek tarifini, defterine ekleyebilirsiniz.

Fırında Vişneli Pankek Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Vişneli Pankek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çok derin olmayan yuvarlak bir fırın kabının tabanını ve kenarlarını yağlayın. 1-2 yemek kaşığı kadar da toz şeker serpin.
  2. Tabanı tamamen kaplayacak ve tek sıra olacak şekilde vişne tanelerini dizin. 
  3. Hamuru için yumurtaları, tuz ve toz şekerle birlikte çırpma teliyle pütürsüz bir kıvam alana dek çırpın. Kalan malzemeyi ilave edin.
  4. Birkaç dakika daha çırpın. Akıcı kıvam haline getirdiğiniz karışımı, vişne tanelerinin üzerini kaplayacak şekilde dökün. (Hamur çok sulu krep hamuru gibi olacağı için vişne taneleri üste çıkacaktır). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  Servis Önerisi
  • Bir top dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Vişne yerine sevdiğiniz farklı bir meyveyi koyabilirsiniz. 
  • Çikolata ilave edebilirsiniz. 
  • Aynı ölçülerde hazırladığınız harcı küçük küçük pişirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pankek Tarifleri Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti