Fırında Tarçınlı Elma Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Tarçınlı Elma Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tarçınlı elma tatlısını vanilyalı dondurma ile servis edilebilirsiniz. Elmaları yıkayıp elma oyacağı ile çekirdek kısmını çıkartın. Yukarıdan 3-4 cm bırakarak kapak kesin.

Elmaların iç kısımlarını çıkartın ve çok küçük parçalara keserek bir tencereye alın. Yarım su bardağı su ve şeker ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın, ufak doğranmış kuru erik ve ortadan ikiye bölünmüş fındıkları ekleyip ocaktan alın.

Elmaları tencereye yerleştirin. Kalan suya 2 yemek kaşığı şeker ve vanilya ekleyip karıştırın ve elmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Elmaları ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin.

Hazırladığınız erikli karışımı elmaların içlerine paylaştırıp kapaklarını kapatın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Çayın yanında sunabileceğiniz tarçınlı elma tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Elmalı Tarifler Tatlı Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti