Fırında Kayısı Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Kayısı Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Fırında Kayısı Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kayısıları iyice yıkayın ve bol suda yumuşayıncaya kadar, 1 saat bekletip süzün. Ortaları yarılan kayısıların içine, dövülmüş ceviz içinden 1’er çay kaşığı kadar koyup bastırarak kayısıları kapatın. Kayısıları tepsiye aralarında fazla boşluk bırakmadan yerleştirin. Üzerine kalan ceviz içini serpip fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyun. Sıcak fırında, kayısıların üzeri pembeleşinceye kadar, 15-20 dakika kadar kızartın.
  2. Diğer tarafta su ve şekeri orta boy bir tencereye aktarıp kısık ateşte, şeker iyice eriyinceye ve ha f koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dakika kaynatın. Ocaktan alarak ılık hale gelmesini bekleyin. Şerbeti fırından çıkarılan sıcak kayısıların üzerine gezdirin. Tatlıyı fırında 10-15 dakika daha pişirip alın. Soğuyunca servis yapın.
  3. Klasik kayısı tatlısına buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Atıştırmalık Meyveli Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti