Elmalı Pankek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Meyve dilimleri ve soslarla süsleyebileceğiniz pankek tarifine göz atmayı unutmayın.

Elmalı Pankek Tarifi İçin

Malzemeler

Elma dilimleri için

Pankek için

Elmalı Pankek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısmını oyarak çıkarın ve yuvarlak dilimlere ayırın.
  2. Elma dilimleri, şeker, vanilya ve suyu tencereye alıp orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Elma dilimlerini tavadan alıp kağıt havlu üzerinde bekletin.
  3. Pankek için un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını ayrı bir kasede çırpın.
  4. Un karışımını ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp birer elma dilimini üzerine yerleştirin.
  5. Önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur ve elma dilimleri bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ilık servis yapın.
  Püf Noktası
  • Hurma püresi, bal ya da pekmezle servis edebilirsiniz. 
  • Elma dilimlerini küçük doğrayarak harca ekleyebilir o şekilde pişirebilirsiniz.
  • Tarçın seviyorsanız harca tarçın ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Elmalı Tarifler Kahvaltılık Tarifler Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Pankek Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti