Çilekli Granita
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 7 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes Tapan’dan en sevdiğiniz yaz tatlısı olmaya aday çilekli granita tarifi...

Not: Çıtır külahlar kahvaltı, kokteyl saatleri, başlangıçlar için peynirli ve/veya füme balıklı karışımların sunumlarında kullanılabilecek hoş bir servis aracıdır.

Çilek severler için nefis çilekli galette ve çilekli charlotte tarifini buraya bırakıyoruz.

Çilekli Granita Tarifi İçin

Malzemeler

8 adet mini külah için

Çilekli Granita

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklava yufkasını yatay şekilde tezgaha koyun ve üzerine tereyağı sürdükten sonra ikinci yufkayı üzerine serin.
  2. Diklemesine 4’e kesin ve elde ettiğiniz şeritleri de enlemesine keserek toplam 8 ufak dikdörtgen parça elde edin.
  3. Dikdörtgen yufkaları metal konik kalıplara veya alüminyum folyo ile elde hazırlanan konik şekillere çok sıkmadan külah şeklinde sarın ve birleşme noktalarını bir fırça yardımıyla su ile ıslatılarak yapıştırın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında, alt-üst ayarda 5-7 dakika pişirin.
  5. Su ve balı küçük bir sos tenceresinde kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. 
  6. Çilekleri mikserden geçirerek sıvı hale getirin.
  7. Ballı su, çilek ve limon suyunu bir kaba alarak karıştırın ve buzluğa koyarak dondurun. Donma sürecinde granitayı ara sıra kırarak karıştırın.
  8. Çilekli granitayı mini yufka külahlara koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Dondurmalı Tatlılar Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti