ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ÇİLEKLİ GRANİTA

Çilekli Granita

Çilekli granita

Elif Edes Tapan’dan en sevdiğiniz yaz tatlısı olmaya aday çilekli granita tarifi...

Not: Çıtır külahlar kahvaltı, kokteyl saatleri, başlangıçlar için peynirli ve/veya füme balıklı karışımların sunumlarında kullanılabilecek hoş bir servis aracıdır.

Çilek severler için nefis çilekli galette ve çilekli charlotte tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

7 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Granita Tarifi İçin malzemeler

  • 1/2 kg çilek
  • 150 ml su
  • 2 tatlı kaşığı şeker veya bal
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

8 adet mini külah için

  • 2 yaprak baklava yufkası (Veya 1 adet günlük yufka)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)

Çilekli Granita Nasıl Yapılır?

  • Baklava yufkasını yatay şekilde tezgaha koyun ve üzerine tereyağı sürdükten sonra ikinci yufkayı üzerine serin.
  • Diklemesine 4’e kesin ve elde ettiğiniz şeritleri de enlemesine keserek toplam 8 ufak dikdörtgen parça elde edin.
  • Dikdörtgen yufkaları metal konik kalıplara veya alüminyum folyo ile elde hazırlanan konik şekillere çok sıkmadan külah şeklinde sarın ve birleşme noktalarını bir fırça yardımıyla su ile ıslatılarak yapıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında, alt-üst ayarda 5-7 dakika pişirin.
  • Su ve balı küçük bir sos tenceresinde kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. 
  • Çilekleri mikserden geçirerek sıvı hale getirin.
  • Ballı su, çilek ve limon suyunu bir kaba alarak karıştırın ve buzluğa koyarak dondurun. Donma sürecinde granitayı ara sıra kırarak karıştırın.
  • Çilekli granitayı mini yufka külahlara koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!