Bisküvili Limonlu Parfe
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bisküvili Limonlu Parfe Tarifi İçin

Malzemeler

Bisküvili Limonlu Parfe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bisküvili limonlu parfe ile ferahlayın!

  1. Toz kremşantiyi ve sütü derin bir kaba alın. Mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin.
  2. Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları derin bir kaba alıp toz şeker, limon kabuğu ve limon suyunu ilave edin. Mikserle 5 dakika çırpın. Karışımı buzdolabında beklettiğiniz kremşantiye azar azar yedirerek ekleyip mikserle 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
  3. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Sonra da yumurta aklarını kremşantili karışıma azar azar yedirerek ekleyip spatula ile karıştırın. Son olarak robotta çekip toz haline getirdiğiniz bisküvileri ekleyip tekrar karıştırın. 
  4. Baton bir kalıbı streç film ile kaplayın ve parfe karışımın içine aktarıp üzerini streç film ile kapatın. Buzlukta 1 gece bekletin. Servis yapmadan 10 dakika önce kalıbı buzluktan çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın. Bisküvili limonlu parfenin üzerini limon dilimleri ve yaban mersini ile süsleyin ve bekletmeden dilimleyip servis yapın.

Limon, doğal bir antibiyotiktir. Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklarda limonun faydalarından bolca yararlanırız.

Farklı bir versiyonu olan çikolatalı parfe tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Pasta Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti