Ballı Kremalı Izgara Kayısı Lokmaları
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kayısıların ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan bu tatlı, bademli krema ile daha lezzetli bir hale gelir. Özellikle misafir ağırlarken sunulabilecek, tatlı atıştırmalıklardan biridir.

Ballı Kremalı Izgara Kayısı Lokmaları Tarifi İçin

Malzemeler

Izgara kayısı için

Bademli krema için

Ballı Kremalı Izgara Kayısı Lokmaları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta- yüksek ısıda bir ızgara tavası ısıtın.
  2. Küçük bir kasede eritilmiş tereyağı ve bir çay kaşığı balı karıştırın.
  3. Kayısıların kesik tarafına eritilmiş ballı tereyağını sürün ve kesilmiş tarafı alta gelecek şekilde ısıtılmış tavaya yerleştirin.
  4. Yaklaşık 2 dakika pişirdikten sonra tavadan çıkarın ve kesik yüzleri üste gelecek şekilde bir servis tabağına alın.
  5. Çırpma kabına krema, badem özü ve pudra şekerini ekleyin. Kremayı sert tepeler oluşana kadar çırpın.
  6. Her bir kayısı yarısının üzerine bir çorba kaşığı çırpılmış krema dökün, üzerine badem serpin ve kalan 2 çay kaşığı balı gezdirin.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Kremalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti