Ayva Kremalı Ve Çikolatalı Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayva Kremalı Ve Çikolatalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ayva kreması için

Ayva Kremalı Ve Çikolatalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ayvaların kabuklarını soyun ve küçük parçalar şeklinde doğrayın. 1 su bardağı şeker ve çeyrek çay bardağı su ekleyin.
  2. Ayvaları kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Bisküvileri ezerek un haline getirin. Eritilip soğutulmuş tereyağı, tuz ve baharatları ekleyin.
  3. Karıştırarak hamur haline getirin. Kelepçeli yuvarlak kalıbın içine yağlı kağıt yerleştirin. Bisküvi hamurunu kalıbın içine yayın.
  4. Fırında 175 derecede 10-15 dakika (sertleşene kadar) pişirin ve soğutun. Ayva püresi ve diğer krema malzemelerini bir kapta iyice karıştırın.
  5. Tart hamurunun tabanını eritilmiş çikolata ile kaplayın. Kalan çikolatayı ayva püresi ile hazırladığınız kremanın içine ekleyin.
  6. Hazırladığınız çikolatalı ve ayvalı kremayı tart kalıbının tamamını dolduracak şekilde üzerine ekleyin. 175 derecede 50 dakika pişirin. Çökmemesi için fırını kapattıktan sonra 10 dakika fırında bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Servis yapın. Afiyet olsun.

Sofralarınızı renklendirecek çikolatalı tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kremalı Tatlılar Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Diğer Tarifler Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti