Ballı Zencefilli Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Misafir ağırlarken sunulan kek çeşitleri, meyve ve soslarla lezzetlendirilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı ballı zencefilli kek tarifine başlayabiliriz.

Ballı Zencefilli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Ballı Zencefilli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak zencefil ve balı derin bir kapta karıştırın. Bu esnada hamur için kullanacağınız tereyağını eritin.
  2. Karışımın üzerine yumurta, tereyağı ve kalan tüm malzemeyi ekleyip çırpma işlemine devam edin.
  3. Karışımı yağlı kağıt serili kalıplara dökerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  4. Özel günler için ballı zencefilli keki tek sunmak istemiyorsanız, yanına çok yakışan patatesli gözleme ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ballı Zencefilli Kekin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan 30 dakika önce yumurta ve tereyağını oda sıcaklığına gelmesi için bir kenarda bekletin.
  2. Yumurta ve toz şekeri blenderdan geçirebilirsiniz. Bu sayede içerisinde kristal kalmayacaktır.
  3. Hamur harcı sulu olursa, üzerine yavaş yavaş süt ekleyebilirsiniz. 
  4. Hamur kıvamında topaklanmalar olursa, harcı mikserden geçirerek dağılmasını sağlayabilirsiniz.
  5. Kek soğuduktan sonra üzerine meyve ve çikolata sosları dökerek servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Ballı Zencefilli Kek Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan kekin bir porsiyonu, yaklaşık 380 kaloridir. Düşük kalorili bir tarif arıyorsanız, doğal meyvelerle hazırlanan havuçlu tarçınlı kek tarifini deneyebilirsiniz.

    Çayın yanında ikram edilen kek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, en popüler çeşitlerden biri olan bol soslu ıslak kek tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek