Key Lime Pie
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Amerika'nın meşhur limonlu tartı, 'key lime pie' lezzeti ile damağınızda iz bırakıyor. Yulaflı bisküvi, yoğunlaştırılmış süt, lime suyu ve pudra şekeri ile hazırlanan key lime pie, çayın yanında sunulur. Malzemeleriniz hazırsa key lime pie tarifinin detayları aşağıda.

Alternatif lezzetler için çikolatalı tiramisu pie ve banoffee pie tariflerine göz atabilirsiniz.

Key Lime Pie Tarifi İçin

Malzemeler

Key Lime Pie

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kurabiyeyi mutfak robotuna alarak parçalayın. Mutfak robotu kullanmak istemezseniz bir plastik torbaya koyarak oklava ile ezebilirsiniz.
  2. Eritilmiş tereyağı ile toz kurabiyeyi karıştırın, 22 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına bastırın.
  3. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Çıkartın ve soğutun. 
  4. Yumurta sarılarını büyük bir kaseye koyun ve el mikseri ile çırpın. 
  5. Yoğunlaştırılmış sütü ekleyin ve 3 dakika çırpın, ardından ince rendelenmiş limon kabuğunu ve 4 limonun suyunu ekleyin ve tekrar 3 dakika çırpın.
  6. Dolguyu kelepçeli soğuyan kabın üzerine dökün ve ardından 20 dakika pişirin. En az 3 buzdolabında soğutun.
  7. Servise hazır olduğunda kaptan dikkatlice çıkartarak servis tabağında alın. 
  8. Süslemek için krema ve pudra şekerini hafifçe, köpürene kadar çırpın.
  9. Kremayı pastanın üstüne dökün veya sıkın. Ekstra limon kabuğu rendesi ile bitirin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Amerikan Mutfağı Yemekleri Kremalı Tatlılar Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı