Çikolatalı Antep Fıstıklı Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı Antep Fıstıklı Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Ganaj için:

Üzeri için:

Çikolatalı Antep Fıstıklı Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kakaolu bisküvileri rondodan geçirin ve bir kaba alın. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın, yuvarlak kek kalıbının tabanına yayın. Damla çikolataları ısıya dayanıklı bir kaba alıp mikrodalgada eritin.
  2. Krem peynir ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mikser yardımı ile çırpın. Süt, yumurtalar ve kremayı ekleyip çırpın. Sürülebilir çikolata kreması, vanilya, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Karışımı, tabanına bisküvi yaydığınız kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 70-75 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 
  4. Ganaj için beyaz damla çikolata ve kremayı ısıya dayanıklı bir kaba alın ve mikrodalgada 1 dakika ısıtın, daha sonra alıp çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Çikolatalı karışımı cheesecake’in üzerine gezdirin. 
  5. Cheesecake ılınıncaya kadar oda sıcaklığında bekletin. Ardından buzdolabına alıp 2 saat dinlendirin. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyin, dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Airfryer'da Sufle
Çikolata trüf
Sevgililer Günü Çikolatası
Ahududulu ve beyaz çikolatalı mousse
Çikolatalı Patlaklar
Acı çikolata