Acı Soslu Sebze Şenliği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Acı soslu sebze şenliği nasıl yapılır? Mantar, biber, kabak, patlıcan ve biberiye ile hazırlanan acı soslu sebzeler, sofraların yeni favorisi olacak. Hem lezzetli, hem de düşük kalorili bir tarifle karşınızdayız. Gelin, acı soslu sebze şenliği nasıl yapılır birlikte görelim.

Acı Soslu Sebze Şenliği Tarifi İçin

Malzemeler

Acı sos için: 

Acı Soslu Sebze Şenliği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sos için tüm malzemeleri mikserde iyice karıştırın. 
  2. Mantarları temizleyip nemli bir bezle silin. Sarımsakları soyun. Biberleri temizleyip enine ikiye kesin.
  3. Patlıcanı soyup dilimleyin ve kararmaması için limonlu suda beklettikten sonra iyice kurulayın. Kabağı alacalı soyup dilimleyin.
  4. Sebzelerin her iki tarafına fırça yardımı ile zeytinyağını sürün ve bir kaba alıp bir tutam tuz serpiştirin. 
  5. Sebzeleri mangalda pişirin. Servis tabağının en altına acı sosu yayın.
  6. Üzerine mevsim sebzelerini özenle dizin. Taze biberiye ile süsleyip ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Acı Soslu Sebze Şenliğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Mantarların kararmaması için, bir fırça yardımıyla limon sürün.
  2. Patlıcanları limonlu suda 15 dakika bekleyin. 
  3. Acı sosu hazırlarken domates salçasına ek olarak biber salçası da kullanabilirsiniz.
  4. Sosun tüm malzemelerini ekledikten sonra krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

1 Porsiyon Acı Soslu Sebze Şenliği Kaç Kaloridir?

  1. Acı soslu sebzelerin bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. Zengin besin değerleriyle sunulan bu tarifi, diyet ve vejetaryen menülerine ekleyebilirsiniz.

Düşük kalorili ve bol vitaminli sebze yemeklerine buradan ulaşabilirsiniz. Ana yemek olarak sunulan fırında karışık sebze tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Sizden Gelenler Sebze Tarifleri Sizden Lezzetler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal