Portakal Reçeli
sekerr.mutfak
16 Tarif       7 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Siz de portakallı her şeyi seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Portakallı tatlı tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Portakal Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Portakal Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Portakalları temizleyip kabuklarını soydum. Beyaz kısımlarını acı olmaması için temizledim ve videodaki gibi ipe dizdim.
  2. Bir gün suda beklettim ara ara suyunu değiştirdim acısının çıkması için. Sonraki gün 5 kez kaynatıp soğuk su ile değiştirdim.
  3. Bu şekilde yaparsanız acı olmaz. Daha sonra tencereye soğuk su portakal suyu şeker kabuk tarçını alıp şeker eriyene kadar kaynattım ve portakal kabuklarını ekledim.
  4. Yaklaşık 40 dakika pişirdim. Bu sırada çıkan köpükleri kaşık yardımı ile aldım.
  5. Bir kaseye suyundan biraz alıp akışkanlığını kontrol ettim. En son limon suyunu ve tuzunu ekleyip ocaktan aldım.
  6. Portakalları bir tabağa alıp ipinden çıkardım. Kavanoza suyu ile birlikte koydum. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri Sizden Lezzetler Kahvaltılık Tarifler Sizden Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Yulaf Tost
Elmalı Kahvaltı Müslisi
Pırasalı Omlet
Crumpet
Patatesli mayalı poğaça
Patatesli Açma