Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan
mert can burgu
14 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pekmez ile köfteye yeni bir tat katmak ister misiniz? Yumuşak ve nefis bir lezzeti olan köfte tarifi..

Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte malzemeleri:

Sumaklı soğan malzemeleri:

Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle yumurta, soyup dilimlediğimiz soğan, kabuğundan ayırdığımız sarımsaklar ve maydanozları rondodan geçirelim.
  2. Geniş bir kabın içerisine, rondodan geçirdiğimiz karışımı, kıymayı, galeta ununu, karabiberi, karbonatı, tuzu, kimyonu, üzüm pekmezini, biber salçasını ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  3. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra kabı streç film ile sarıp 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Benim önerim geceden bırakmanızdan yana, kıyma ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli olacaktır.
  4. Dinlenen harcımızı alalım ve harçtan parçalar alarak istediğimiz şekilde köftelerimizi hazırlayalım. Ben ince uzun ve top top şekillerde de hazırladım. Özellikle top top olanları bol miktarda domates sosu ile karıştırıp ayrı bir soslu köfte de sunabilirsiniz. (köfteleri ne kadar ince yaparsak içleri o kadar iyi pişer ve lezzeti artar.)
  5. Izgara tavasında daha iyi olur fakat bende bu tava olmadığı için normal bir tavayı ısıtıp, köfteleri ısınan tavada, yağ eklemeden pişirdim.
  6. Servis için yanına pilav ve sumaklı soğan öneririm.
  7. Sumaklı soğan hazırlanışı; soğanı ince ince doğrayıp ve tuz ilave edilerek ovun. Sumak, zeytinyağı ve nar ekşisi (limon) ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Sizden Et Yemekleri Köfte Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik