Sebzeli Çanak Tavuk/Hindi Köfte
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Issız bir adaya düşsem adlı çalışma. 😊 Bu asosyal dönemde ıssız bir ada istemezdim açıkçası. Sunum elbette sandal değil 🤗 çanak şeklinde. @mutfakkeyiftir Instagram hesabında karşınızda "Akşama yapması kolay, lezzeti yerinde bir yemek olsun keyfim yerine gelir" diyorsan, o zaman kaydedelim. İsterseniz kıyma ile de yapabilirsiniz 👍

Sebzeli Çanak Tavuk/Hindi Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Çanak Tavuk/Hindi Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Sebzeler küçük küp doğranır. Tuz, kekik, karabiber, toz kırmızı biber eklenen suya koyularak yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Tavada tereyağı eritilir. Sebzeler süzgeç ile alınıp tereyağına koyulur. kısa süre sotelenir.
  3. Tavuk yada hindi eti rondodan geçirilerek kıyma haline getirilir. Yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve köri ile köfte yoğurulur.
  4. Köftelere çanak şekli verilir ve tepsiye koyulur. Sebzeler köftelere paylaştırılır. 
  5. Sıcak su ve salça karıştırılır, tepsinin zeminin aktarılır. Çanak köfteler 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
  6. Fırından çıkarılan köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulup tekrar fırına koyulur. Peynirler eriyene kadar pişirilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Farklı Et Yemekleri Sizden Et Yemekleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik