Sebze Kulesinde Köfte
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kızarmış sebzeler ile köftenin buluşmasına katılan nefis domates sosu ile sofralarımızda lezzet yerini alıyor.

Sebze Kulesinde Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için:

Sosu için:

Sebze Kulesinde Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıyma, yumurta, soğan, galeta unu, tuz, kimyon, karbonat ile köfte hamuru yoğurulur. Yuvarlak şekillendirilir ve sıvı yağda hafif kızartılır.
  2. Sebzeler ince ve halka şeklinde doğranır ve sıvı yağda hafifçe kızartılır.
  3. Domates, tereyağı ve tuz tencereye alınır ve kaynatılır.
  4. Pişirme kabına önce patates, üstüne kabak, patlıcan ve köfte koyulur. Üzerine sivri biber koyularak kürdan ile tutturulur.
  5. Domates sosu kulelerin üzerine gezdirilir ve tepsinin zeminine dökülür.
  6. 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  7. Servis edilirken pişirme kabındaki domates sosundan üstüne gezdirilir. Maydanoz ile süslenir.
  8. (Bu ölçülerde 15 adet kule çıkıyor)
  9. (Sebzelerin aynı ebatta olmasına dikkat ediniz)

Tarif Kategorileri

Sebzeli Köfte Tarifleri Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik