Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası
Meltem Ateş
8 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 55 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci yıkayıp süzün. 100 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
  2. Sos için; hardal, portakal suyu, lime suyu, bir tutam tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını kapağı kapalı bir kavanozda çalkalayarak karıştırın. 
  3. Yapışmaz tabanlı bir tavayı yüksek ateşte ısıtıp hafifçe zeytinyağlayın. Antrikotun her iki tarafını tuzlayıp karabiberledikten sonra tavaya koyun. Orta pişmiş kıvam için her yüzünü 1,5 dakika pişirin. Kenara alıp 2 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin. 
  4. Rezene dilimleri, haşlanmış pirinç, yeşil mercimek, maydanoz yaprakları ve portakal parçalarını servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu gezdirip et dilimleriyle tamamlayın. Kıyılmış Frenk soğanı serpiştirip servis edin.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Sizden Et Yemekleri Farklı Et Yemekleri Sizden Lezzetler