Orman Kebabı
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Et, az miktarda patates ve mantar ile hazırlanan Orman Kebabı oldukça lezzetli bir yemek. Bolu' da içine baska sebze koyulmaz demişti @chefmehmetyalcinkaya programda. Yöreye has mantar ile hazırlandığında elbette çok daha lezzetli olur. Pratik, el oyalamayan güzel bir tarif..

Orman Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Orman Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Arpacık soğan 2 çorba kaşığı tereyağına sotelenir. Etler eklenir.
  2. Etler suyunu çekene kadar sotelemeye devam edilir. Su eklenerek etler yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Mantarlar ir doğranır e fırın tepsisine alınır. Üzerine ara ara tereyağı koyularak 250 derece fırına koyulur.
  4. Mantarların fırında kavrulup kuruması sağlanır. Pişmek üzere olan etlere küp doğranmış patatesler ve kurutulmuş mantarlar eklenir.
  5. Tuz ve bolca kekik eklenerek bir süre daha pişirilir. Yemek suyuyla beraber güvece aktarılır ve fırında 15 dk pişirilir. Suyu az olmamalıdır. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik