Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yılbaşı sofrası kadar davet sofralarinada çok yakışacak bir tarif.

Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk/hindi göğsü sarmalık şekilde inceltilir. Hazırlanan kestaneli iç pilav etin ortasına koyulur.
  2. Kenarlardan içe doğru katlanır ve sarılır. Kenarlarının açılmaması için kürdanla tutturulur.
  3. Hazırlanan sarmalar kızgın az yağda döndürülerek kızartılır. Bu aşamada kürdanlar çıkartılmalıdır.
  4. Kızartılmış sarmalar fırın tepsisine alınır, kızartma yağından az miktar üzerine gezdirilir.
  5. 180 derece fırında 15 dk pişirilir. Taze soğanlar kızartma yağında çok az tutularak yumuşatılır.
  6. Taze soğan ile sarmalar bağlanır. (görsel açıdan)

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Sarma Tarifleri Sizden Lezzetler Hindi Yemekleri Sizden Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik