Haşlama Etli Çökertme Kebabı
Betül Kara
9 Tarif       6 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Haşlama Etli Çökertme Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Haşlama Etli Çökertme Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle patatesleri soyuyoruz ve kibrit çöpü gibi ince kesiyoruz sonra hepsini suya koyup nişastasından arındırıyoruz.
  2. Kuruması için  ben salata kurutucu ile çevirdim çok pratik oldu.
  3. Ve kızgın yağda kızarmaya bırakıyoruz. Kıtır kıtır patatesler elde ediyoruz.
  4. Diğer tarafta erlerimizi jülyen şekilde doğruyoruz tavaya atıp zeytinyağı ve tereyağı ile iyice kavuruyoruz.
  5. Bir diğer tavada yazdan hazırladığımız domates sosunu ısıtıyoruz içine salça da ekleyip bir güzel kavuruyoruz.
  6. Eğer domates sosu yoksa 1 adet domatesi rendeliyoruz sarımsak, soğan ve salça ile kavurarak güzel bir sos yapıyoruz.
  7. Salça arzuya kalmış ben salça tadını seviyorum. Hemen yoğurdumuzu sarımsak ekleyip az suyla açıyoruz.
  8. Tabağımıza önce kızartıp fazla yağını çektirdiğimiz patatesleri, üzerine yoğurt, et ve sosunu ekleyerek mükemmel bir çökertme kebabı elde ediyoruz.
  9. Afiyet şeker olsun efendim lezzetine doyum olmayan kebabımız hazırdır.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kebap Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Et Yemekleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik