Güveçte Hindi Köfteli Bezelye
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tencere yemekleri vazgeçilmezimiz. Aslında yaz sebzesi olup zamanında dondurulmuş bezelyelerimizi lezzetli bir yemek ile değerlendirelim istedik. Ev halkının çok beğendiği bir tarif sizinle.

Güveçte Hindi Köfteli Bezelye Tarifi İçin

Malzemeler

Köftesi için:

Güveçte Hindi Köfteli Bezelye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Tavuk/ hindi eti rondoya alınır. Kuru soğanın yarısı, sarımsak eklenir ve kıyma haline getirilir.
  2. Yumurta, köri, tuz eklenir ve köfte hamuru elde edilir. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde köfteler yapılır.
  3. Köfteler tereyağlı tavaya alınır ve yarı pişme noktasına getirilir. Güveç tenceresine kuru soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur.
  4. Küçük doğranmış havuçlar eklenir ve bir süre daha kavrulur. Tatlı biber salçası ve sıcak su eklenir.
  5. Küçük doğranmış patates ve bezelyeler tencereye alınır. Bir süre sebzeler pişirilir.
  6. Tereyağında döndürülen köfteler tencereye aktarılır ve tuz eklenir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Servis ederken üzerine maydanoz serpilir. Afiyetle ❤️
  7. 🧐 Güveç tencerem yok diyorsanız tencerede ya da fırında pişirebilirsiniz. 
  8. 🧐 Güveçte pişmesi ve köftelerin tereyağında döndürülmesi oldukça lezzetli olmasını sağlıyor.

Tarif Kategorileri

Hindi Yemekleri Sizden Et Yemekleri Köfte Tarifleri Tencere Yemekleri Sizden Lezzetler Sulu Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik