Fırında Tavuk Baget
Betül Kara
9 Tarif       6 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Akşama şöyle sofraları şenlendirecek güzel bir tavuk baget yapmaya ne dersiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyim. Hadi buyurun mutfağa alalım sizleri yemek bizi bekler.

Fırında Tavuk Baget Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Tavuk Baget

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuklar güzelce yıkanır içleri iyice pişsin diye üzerlerine bıçakla kesikler atılır suyu süzülsün diye süzgece alınır.
  2. Patateslerin kabukları soyulur halka halka doğranır ve geniş bir karıştırma kabına alınır üzerine suyu süzülen tavuklar da koyulur.
  3. Sıvı yağ tuz ve diğer baharatlar eklenerek iyice karıştırılır.
  4. Karıştırılan tavuk ve patatesler fırın tepsisine dizilir.
  5. 250 derecede ızgara ayarında fırına koyulur.
  6. Bir yüzü pişen tavuklar ve patatesler çevrilir diğer yüzü de pişince fırından çıkarılır.
  7. Arzu edildiği gibi servis edilir. Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler Tavuk Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik