Fırında Soslu Tavuk Baget
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Normalde hiç paket tavuk kullanmam. Tavuk ile yapacağım tüm yemekleri hindi etiyle yapmayı tercih ediyorum. Lakin baget hindide bulamıyorum. Çocuklar kaç zamandır tavuk diye ısrar ediyordu, hindide bulamadığım bageti mecburen marketten tavuk olarak aldım. Soslayıp fırında pişirdim. Çocuklar hem bayram etti, hem de rahat. 😊

Fırında Soslu Tavuk Baget Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Soslu Tavuk Baget

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Yoğurt, salça, zeytinyağı ve baharatlar harmanlanır, karıştırılır. Hazırlanan sos derin bir kaseye alınır. Tavuk bagetler sosa bulanır.
  2. Derileri hafifçe kaldırılarak iç kısımlarına da sosun gitmesi sağlanır. Üstü kapatılarak buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirilir. (Ben aksamdan yapıp sabaha kadar dinlendirilir.)
  3. Dolaptan çıkarılan sosa bulanmış tavuklar sostan çıkarılarak fırın ızgarasına koyulur. Üstüne ıslatılmış pişirme kağıdı serilir. (Izgaraya yatay koyulabileceği gibi asılabilir de).
  4. Piştikçe suyu akacağı için fırın tepsisi ızgaranın altına koyulur. Üstü kapalı olarak 200-230 derecede 30 dk kadar pişirilir.
  5. Pişirme kağıdı alınarak kızarana kadar pişmesi sağlanır. Pişirme kontrolü yapılmalıdır, tavuğa fırına göre değişebilir.)
  6. Yanına kırmızı toz biber, kekik, kajun baharatı gibi baharatlar ile tavukların pişme yağından  ir miktar karıştırılır ve patatesler soslanır.
  7. 200 derece fırında pişirilir.. Tavuğun yanında servis edilebilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Sizden Lezzetler Tavuk Yemekleri Sizden Et Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik